Det är dags att köpa julklappar till barnen. Varför inte satsa på något annat än leksaker som barn har i överflöd redan?

Svenska barn har över 500 leksaker var. Här kommer Fröken Lindas tips på annat att ge barnen i julklapp:

1. Ge bort en kurs

Musik, dans, ridning eller Barnens Sportskolas sportskola i Alpin skidåkning eller Friidrott – det finns massor av roliga kurser att ge till barnen. Ett bra sätt att uppmuntra barnens intressen samt att aktivera sina barn, i stället för att bara sitta framför datorn. Läs mer härhttp://www.barnenssportskola.se

2. Julklappar som ger tid

Ge din tid. Barn älskar att umgås och göra saker tillsammans med sina föräldrar. Ge ditt barn en heldag (utan mobiltelefon). Det kan vara en pysseldag hemma, i badhuset, på skridskobanan eller åka skidor tillsammans.

3. Öppna sparkonto

Öppna ett sparkonto där både ni själva och andra kan sätta in pengar vid tex. födelsedagar. Pengar som barnen sedan kan använda till körkort, sitt första boende eller vad de vill när de blir 18 år. Kommer bli mycket uppskattat den dagen!

4. Fadderbarn ger glädje till fler

Skaffa ett fadderbarn som barnen kan följa under sina uppväxtår genom bilder och brev. Ett bra sätt för barnen att få inblick i hur barn i u-länder har det, att sånt som mat och skola inte alltid är att ta för givet.

5. Upplevelse

Biobiljett, sportevenemang eller leklandsbesök. Att ha en nöjesupplevelse att se fram emot gör allt mycket roligare.

6. Klassikern: Spel och böcker

Spel, böcker, lego och tekniska experiment är bra för hjärnan, motoriken samt koncentrationen. Spel och böcker är sådant ni har glädje av länge, då de inte går ur tiden.

7. Återanvänd leksakerna

Vill man inte göra sig av med leksakerna som barnen tröttnat på kan du plocka undan och ställa bort sakerna ett tag i källaren. Barnen kommer inte att märka att de försvunnit. Varje gång du plockar fram dem igen är det julafton igen.

8. Friluftsdag

En dag i skogen. I skogen kan man göra massor som plocka svamp, bär vandra, lyssna och titta på djur, lyssna på ljud och leta djur. Kan kombineras med picknick eller övernattning i skogen!

Kategorier: Barnens Sportsskola

Relaterade inlägg

Barnens Sportsskola

Tips på roliga jullovsaktiviteter

Det finns massor av roliga saker att göra i Stockholm under jullovet. Då vi fortfarande är i en pandemi rekommenderar jag aktiviteter utomhus. Vad sägs om att åka alpint, längdskidor, skridskor eller besök en parklek eller varför Läs mer…

Barnens Sportsskola

Vi bjuder in till pannlampslöpning på lördag 13/11 kl.18.00

Höstens Friidrottsskola är över och det känns tråkigt, för just nu har vi inga Sportskolor igång på Barnens Sportskola. Därför bjuder jag, Fröken Linda, in alla barn och föräldrar att springa pannlampslöpning med oss lördagen 13 Läs mer…

Barnens Sportsskola

Dags att göra intresseanmälan inför vinterns Alpina Skidskola

Alpina Skidskolan kommer tillbaka vintern 2022. Vi öppnar anmälan för vinterns skidskolor söndagen 7 november kl.9.00 för er som gjort en intresseanmälan för Skidskolan. Tisdagen  9 november kl.9.00 öppnas anmälan till våra kunder som prenumerera Läs mer…