Friidrott och gymnastik ses ofta som de idrotter som ger barn och ungdomar den bästa fysiska grunden för vidare idrottslig utveckling. Fokus inom friidrottsträning för barn ligger på träning av basfärdigheter, och det är en mångfald av grovkoordinativa rörelsemönster som tränas in. 


De fysiska basfärdigheterna lärs enklast ut på ett lekfullt sätt där träning och lek vävs samman. Om ditt barn precis har börjat träna friidrott är det även en bra möjlighet att träna socialisera. Det kan absolut vara lättare för ett barn att börja med en enskild sport, eftersom strategi och laganda ofta utvecklas senare. I friidrott tävlar man ofta ensam, men träningen görs alltid i grupp.

Friidrott är med andra ord ett mycket bra sätt för barn och unga att börja socialisera. Samtidigt kan de upptäcka hur roligt det är att träna med andra.

UPPTÄCK SPORT MED FRIIDROTT

Långt före friidrottare börjar fokusera på förbättring, arbetar man med tre enkla rörelser – hoppa, springa och kasta. Dessa rörelser är enkla även för barn, vilket gör sporten rolig för barn.

Förutom att friidrott är roligt för barn, är en idrottsplats den perfekta grogrunden för att upptäcka sport och träning i största allmänhet. Friidrott ger ditt barn en känsla för sport, men hjälper även till att utveckla enkla, användbara rörelser som är viktiga i all sorts sport.

FRIIDROTT UTVECKLAR MOTORIKEN

Friidrott är en bra inledning till träning eftersom man utövar enkla rörelser. Man lär sig springa, hoppa och kasta, vilket hjälper barn att utveckla sin motorik och sitt balanssinne.

Det här är en viktig punkt eftersom de första åren inom friidott främst handlar om variation och mångsidighet! Barn provar ofta på alla olika delar av friidrott innan de specialiserar sig på en eller två grenar. På så sätt utvecklar barn verkligen sin motorik och sitt balanssinne.

FRIIDROTT – TRÄNA OCH LEKA

Friidrott hjälper barn att utvecklas samtidigt som de har roligt eftersom det främst handlar om enkla rörelser och varierade grenar Att lära sig friidrott baseras mest på variation, och inte på förbättring och repetition.

Barn kan prova på alla olika grenar genom att leka. Det är en rolig inlärningsmetod som sporrar intresset inför en mångsidig sport, där barn kan utveckla en känsla av att vilja ta ut sig och samtidigt förbättras naturligt med tiden.

Kategorier: Barnens Sportsskola

Relaterade inlägg

Barnens Sportsskola

Receptet till våra nyttiga chokladbollar

På våra sportskoleavslutningar bjuder alltid Fröken-Linda på chokladbollar och här kommer receptet på de “berömda, goda samt nyttiga” chokladbollar: Lindas nyttiga chokladbollar 1 paket dadlar (torkade som du finner i kyldisken) 1 påse torkade ekologiska Läs mer…

Barnens Sportsskola

Vi bjuder in till pannlampslöpning på lördag 13/11 kl.18.00

Höstens Friidrottsskola är över och det känns tråkigt, för just nu har vi inga Sportskolor igång på Barnens Sportskola. Därför bjuder jag, Fröken Linda, in alla barn och föräldrar att springa pannlampslöpning med oss lördagen 13 Läs mer…

Barnens Sportsskola

Dags att göra intresseanmälan inför vinterns Alpina Skidskola

Alpina Skidskolan kommer tillbaka vintern 2022. Vi öppnar anmälan för vinterns skidskolor söndagen 7 november kl.9.00 för er som gjort en intresseanmälan för Skidskolan. Tisdagen  9 november kl.9.00 öppnas anmälan till våra kunder som prenumerera Läs mer…