Den alpina skidskolan börjar vecka 6, måndagen 6 februari (grupp 1) och tisdagen 7 februari (grupp 2). Skidskolan är 4 tillfällen går en gång i veckan + en gång, fram till sportlovet. Läs mer om vår nivåer samt vilken utrustning som behövs för att kunna delta i vår Alpina Skidskola nedan.

Barnens Sportskola erbjuder följande skidskolenivåer:

MiniKnatte- För de minsta 4-5 år. Fokus för denna grupp är att på ett lekfullt sätt introducera barnen till Alpin skidåkning/slalom. Målet med denna nivå är: – bli trygg på skidorna och lära sig glasstruten, bromsa, gå på och av liftbandet själv. Det är viktigt att ditt barn tycker det är roligt med Alpin skidåkning. (OBS! Fyller ditt barn 4 år under år 2023, då kan ni anmäla ert barn till denna grupp. Vi räknar från det år barnet fyller år)

Knatte Nybörjare- För barn 6-7 år. Denna grupp är för barn som aldrig stått på skidor eller har åkt en vinter och kan åka lite grann. Syftet med denna nivå är att barnen skall lära sig följande: bli tryggare på skidorna och lära sig glasstruten och kunna åka i glasstrut med fart, lära sig svänga, bromsa samt ta sig upp och ner med liften själv.

Knatte Fortsättning- För barn 8-7 år. För barn som förra året gick vår nybörjarkurs eller har åkt skidor tidigare och kan svänga och bromsa. På denna nivå är målet att barnen skall bli tryggare på skidorna och på bättre kontroll och balans på skidorna. Vi utmanar barnen framför allt att svänga och bromsa i brantare backar än barnbacken. Vi kommer att gå upp i den stora backen på denna nivå.

SuperKnatte Nybörjare 8-10 år. Denna grupp är till för barn som aldrig stått på skidor eller kan lite grann, men kan inte bromsa. Syftet med nivå är att barnen skall lära sig följande:- bli tryggare på skidorna och lära sig glasstruten och kunna åka i glasstrut med fart, lära sig svänga, bromsa samt ta sig upp och ner med liften själv. Beroende på nivå kommer vi att gå upp i stora backen.

SuperKnatte Fortsättning 8-10 år. För barn som förra året gick vår nybörjarkurs eller annan skidskola och har åkt en del skidor sen dess. På denna nivå är barnen rätt självständiga i sin skidåkning och det som saknas är att träna på att bli tryggare på skidorna för att utvecklas. På denna nivå åker vi skidor som vi kombinerar med roliga lekar, övningar som tränar barnet att bli bättre och tryggare i svängarna och att kunna bromsa där det är brant. Eventuellt kommer vi att testa på att åka ”riktig” slalom med pinnar i stora backen. Beroende på grupp anpassar vi skidskolan och önskemål från barn och föräldrar.

Skidlektionen längd. Varje skidlektionen är 45-50 minuter.

Skidutrustning. Köpa eller hyra? Inför den Alpina Skidskolan behöver ni skaffa egen skidutrustning och vi rekommenderar att barnen har en egen utrustning, eftersom då kan barnen träna på egen hand, vilket behövs för att ditt barn skall kunna träna på det vi lär ut i skidskolan. Efter varje lektion får barnet något att träna på, precis som i skolan ger vi läxor, skidövningar att öva på hemma samt även praktiskt på snö eller/och i skidbacken.

Köpa nytt eller begagnad skidutrustning? Det spelar ingen roll, men det är billigare att köpa begagnat, vilket man ofta finner på Hammarby Sjöstads köp och säljsida för barn. Här säljs det ofta Alpina skidutrustningar, eller så lägger du ut en annons på Facebook/Blocket vad du söker? Köper du ny utrustning, kan ni ha skidorna länge och bara byta till större pjäxor, då barnet växt ur de gamla.

Hyra? Ni kan hyra skidutrustning vid Hammarbybacken, om så tänk på att komma i god tid till backen, för att hinna pröva ut skidutrustning till ditt barn. Tänk på att ni måste hyra för 3 h per tillfälle. Här finner ni mera info om Hammarbybackens skiduthyrning: HÄR

Obligatoriskt på Alpina Skidskolan: Alla barn skall ha skidor, pjäxor samt hjälm, googles ej nödvändigt, men om så tänk på att skidskolan är kvällstid och att det är klart glas i skidglasögonen. Stavar rekommenderar vi inte till MiniKnatte, Knatte Nybörjare samt SuperKnatte Nybörjare det är mer besvär än nytta för dessa nivåer med stavar.

Skidlärare: Fröken-Linda, Jenny och Nathalie

Hjälpledare: Nora, Hanna, Annina

Vid frågor? Kontakta Fröken Linda på mail: kontakt(a)barnenssportskola.se