På våra sportskoleavslutningar bjuder alltid Fröken-Linda på chokladbollar och här kommer receptet på de “berömda, goda samt nyttiga” chokladbollar:

Lindas nyttiga chokladbollar

1 paket dadlar (torkade som du finner i kyldisken)

1 påse torkade ekologiska aprikoser

2 dl saltade solrosfrön

1-2 dl pumpafrön

2-3 dl havregryn

Kakao, kaffe, salt samt flytande honung efter smak.

Rulla i kokosflingor

Gör så här:

  1. Ta bort kärnan ur dadlarna och haka aprikoserna i små bitar. Mixa solrosfrön i mixerna (lätt) likaså pumpafrön.
  2. Sätt i havregrynen samt kakao, kaffe, honung och lite salt. Rör om
  3. Tillsätt med mera kakao, kaffe och honung efter smak
  4. Då du är nöjd med smaken, gör chokladbollar i passande storlek och rulla i kokosflingor. Sätt in i kylen därefter.